5 sfaturi pentru transformarea unei băi fierbinţi într-o sesiune de relaxare acasă
Sfaturi & Recomandări

5 sfaturi pentru transformarea unei băi fierbinţi într-o sesiune de relaxare acasă

By Ariston

Multe persoane se bucură de o sesiune la o spa dar din păcate nu ne putem permite acest lucru atât de des pe cât dorim. Totuşi, cu un pic de organizare şi ceva imaginaţie, putem transforma o simplă baie fierbinte într-o spa relaxantă acasă. Cum? Să descoperim împreună cu aceste 5 sfaturi!

 

1. Setaţi temperatura corectă a apei.
Secretul unei băi fierbinţi bune este obţinerea temperaturii corecte a apei. Dacă apa este prea rece, va fi greu să vă relaxaţi iar dacă este prea fierbinte, va produce transpiraţie excesivă sau chiar probleme de tensiune sau tahicardie. În general, este recomandată setarea temperaturii apei între 38° şi 40°, în funcţie de preferinţa personală. Pentru ca experienţa să fie mai plăcută şi mai de durată, este astfel important să avem un încălzitor de apă care poate asigura temperatura optimă de câte ori dorim şi pentru toată durata băii: încălzitoarele de apă instant cu gaz de la Ariston, de exemplu, oferă un nivel ridicat de confort prin încălzirea instantanee a apei şi pot fi de asemenea integrate cu un sistem solar pentru exploatarea energiei regenerabile. Mulţi experţi recomandă clătirea cu apă rece la finalul băii pentru a stimula circulaţia şi a tonifia pielea, lucru ce se întâmplă în staţiunile spa stil nordic, dar acest lucru depinde desigur de sezon şi temperatura mediului.

 

2. Încălziţi şi camera de baie.
Aşa cum am menţionat, temperatura camerei este crucială pentru organizarea unei experienţe spa excelente acasă, pentru că ne va permite să ne ocupăm mai confortabil de îngrijirea personală, posibil cu masaje de relaxare sau învigorare sau întinderi rapide sau exerciţii de yoga. Mai mult, pentru a evita curentul şi a ajuta la formarea aburului, lucru bun pentru sistemul nostru respirator, trebuie să ţinem minte să ţinem uşa de la baie închisă
Astfel, este important, pentru toate aceste motive, să avem un sistem de încălzire uniform ce poate fi reglat conform necesităţilor de moment. Datorită configuratorului de produs Ariston, putem găsi cea mai bună soluţie adecvată nevoilor noastre.

 

3. Ţineţi un pahar cu apă rece la îndemână.
Nu multe persoane ştiu asta, dar când vă bucuraţi de o baie fierbinte poate fi foarte util să păstraţi un pahar cu apă rece aproape (pentru a vă menţine hidratarea) şi o cârpă pe post de compresă rece pentru frunte sau gât. Aceste trucuri simple vă vor ajuta să vă simţiţi reîmprospătat şi să scădeţi temperatura corpului, când creşte prea rapid, fără a vă afecta experienţa băii fierbinţi relaxante.  

 

4. Alegeţi iluminatul corect.
Pentru ca experienţa spa domestică să fie de neuitat, trebuie să alegem şi iluminatul corect. O lumină slabă este ideală, de la leduri spot în puncte cheie din baie până la lumini colorate, pentru a vă bucura şi de efectele cromoterapiei.

 

5. Bucuraţi-vă de săruri de baie, uleiuri esenţiale şi muzică.
Pentru o experienţă spa completă, nu trebuie uitate sărurile de baie şi uleiurile esenţiale aromate. Sarea, de exemplu, dizolvată în apa caldă, este eficientă contra reţinerii apei şi ajută diureza, astfel poate ajuta cu tratarea picioarelor umflate. Puteţi alege între diferitele tipuri de săruri, în funcţie de necesităţi: sarea marină nerafinată, de exemplu, are un puternic efect depurativ şi poate ajuta în cazul crampelor musculare sau al altor afecţiuni musculare. Sarea de Himalaya, pe de altă parte, este foarte bogată în săruri minerale (de magneziu şi potasiu, de exemplu), şi astfel este o alegere ideală pentru o piele perfectă.

Ca o acţiune finală, muzica favorită care umple spaţiul, vă poate ajuta să vă relaxaţi şi să vă regeneraţi nu doar trupul ci şi sufletul.