Mediu

De ce să alegeți un încălzitor de apă cu eficiență energetică ridicată?

By Ariston

La alegerea unui încălzitor de apă , oamenii tind de obicei să subestimeze importanţa eficienţei energetice şi să se concentreze pe lucruri ca preţul, de exemplu, sau dimensiunile şi designul. Dar, eficienţa energetică este un aspect de care trebuie să se ţină cont cu atenţie, în special pentru investiţiile pe termen lung: Să aflăm de ce...

 

Aceasta garantează economii la facturi.
Un încălzitor de apă cu eficienţă mare consumă mai puţină energie comparativ cu unul tradiţional şi ca urmare uşurează recuperarea oricăror costuri suplimentare. Unele modele, ca încălzitor de apă cu pompă de căldură Ariston’s Nuos A+ 80-110 WH, poate asigura economii de energie de 70% sau mai mult comparativ cu un încălzitor de apă electric standard. Toate acestea datorită căldurii din aer, o sursă de energie naturală şi inepuizabilă.

 

Este un produs ecologic.
Un încălzitor de apă cu eficienţă mare este soluţia ideală pentru persoanele care doresc să protejeze mediul (şi veniturile proprii) deoarece consumă mai puţină energie şi emite cantităţi mai mici de gaze poluante în atmosferă.

 

Funcţionează pentru mai mult timp şi necesită puţină întreţinere.
Un încălzitor de apă cu eficienţă energetică mare rezistă de obicei mai mult ca unul tradiţional (15 ani, în medie, pentru un încălzitor de apă clasa A comparativ cu 8 ani pentru modelele din clasele B şi C). Este de asemenea important să ţineţi minte că acest tip de încălzitor de apă necesită mai puţină întreţinere (producţie robustă pentru garantarea eficienţei maxime). Toţi aceşti factori fac din încălzitoarele de apă cu eficienţă mare soluţia ideală pentru cei care doresc să îşi protejeze investiţia cât mai mult posibil.