OBAVEŠTENJE ZA KUPCE

28.1.2019
OBAVEŠTENJE ZA KUPCE_1
U vezi nove ErP regulative, obvezno je odrediti stvarni kapacitet proizvoda na pločici proizvoda, što je, obično, i za nas i za naše konkurente, niže od nominalne. U našem modelu Velis, jaz je veći zbog potrebne manje veličine s istom količinom tople vode. Zapravo, ono što je važno je V40, a to je količina vruće vode proizvedene na 40 ° C u zadatom vremenu.

U tablici u prilogu (u nastavku teksta) je objašnjeno.

Osim za VELIS proizvode, ostali proizvodi u našem asortimanu imaju manju razliku koja nije relevantna. Stari Velis modeli i novi VELIS EVO modeli su potpuno isti.

Zašto Velis ima tako veliku prazninu? Zato što smo želeli da proizvod bude što je moguće manji pa smo smanjili stvarni kapacitet, dajući istovremeno više tople vode. Trebate obratiti pažnju na podatak V40, što je količina vode na 40 ° C koju proizvod može isporučiti u zadatom vremenu, kao što možete videti iz tablice ispod. Velis od 100 litara je isti kao Pro Eco Evo na 100 litara (i mnogo bolje na 50 i 80),a to znači da imate isti percipirani kapacitet za krajnjeg korisnika.Ovde ispod možete naći i zvaničnu (pravnu) poziciju kompanije o ovom pitanju koja će biti predstavljena našim dilerima i našim krajnjim korisnicima.

(...) Novi propisi 812/2013 i 814/2013 o ekološkom dizajnu i energetskom označavanju električnih bojlera zahtevaju da se u priručnik i u tehničkom listu proizvoda unesu "korisne količine" koje označavaju nominalnu količinu vode u bojleru. Ti propisi ne propisuju nikakvu obvezu u odnosu na vrednosti unešene u komercijalne kataloge, osim za oznaku energetske klase proizvoda.

U komercijalnim katalozima električnih grejača vode kompanije Ariston Thermo, parametar "kapacitet" uvek je identifikovao kategoriju performansi proizvoda, identifikovanu svojom sposobnošću da osiguraju ekvivalentnu količinu tople vode na referentnoj temperaturi od 40 ° C (ispitivanje V40, mereno prema važećim propisima).

Što se tiče Velis modela, zahvaljujući posebnoj arhitekturi sa dva kazana-rezervoara, oni pružaju količinu tople vode ekvivalentnoj onoj koju daju standardni modeli s jednim kazanom/rezervoarom i imaju volumen-zapreminu jednaku 49, 75 i 95 litara; ovo njihovo pravo proizlazi iz deklarisanih kapaciteta u katalozima.

Kako bi se izbegla konfuzija između parametra "korisnog volumena" koji se daje u knjižicama i listovima podataka (kao što su propisi 812/2013 i 814/2013) i parametra "kapacitet" koji se nalazi u komercijalnim katalozima, Ariston Thermo je odlučio u kataloge uvesti objašnjavajuću rečenicu o značenju parametra "kapacitet". Ta je promena bila potrebna od 17. Februara 2015. godine, koja će biti implementirana u svim komercijalnim katalozima koji su štampani nakon tog datuma. (...)

Istaknuto