50 GODINA FONDACIJE ARISTIDE MERLONI

11.10.2013
Aristide Merloni Foundation celebrates its 50th anniversary

Fondacija Aristide Merloni proslavila je u Fabrianu svoju pedesetu godišnjicu jednodnevnim seminarom pod nazivom „Od poslovnih klastera do dugih lanaca snabdevanja. Modeli internacionalizacije preduzeća i teritorijalna konkurentnost “.

Na seminaru su učestvovali predsednik Fondacije Francesco Merloni, italijanski premijer Enrico Letta (koji je prisustvovao videom iz Rima), bivši predsednik Evropske komisije Romano Prodi, generalni direktor Lukottice Andrea Guerra i predsednik regije Marches Gian Mario Spacca.

Zemlji je potreban šok, ne idemo u pad, a ako se Italija probudi, može uspjeti "- bile su to reči Francesca Merlonija u pozdravu brojnih polaznika koji su punili Fabrianovo pozorište  -" moramo proširiti svoje znanje , više ulažući u obrazovanje mladih, a što se tiče kompanija, u inovacije i promociju kulturne saradnje. Od ovog trenutka do 2020. godine EU izračunava da će proizvodnja u Evropi rasti za 20-30%, a Italija je trenutno druga najveća proizvodna zemlja posle Nemačke."

Seminar je sproveden u saradnji sa CENSIS (Centar za studije socijalnog ulaganja) i Politehničkim univerzitetom Marches.