Sfaturi & Recomandări

Încălzire şi eficienţă energetică - ADEVĂRAT sau FALS?

By Ariston

Toţi vrem să facem economii la facturile de încălzire şi suntem mai atenţi când este vorba de problemele privind eficienţa energetică.
Dar suntem siguri că avem informaţii fiabile? Haideţi să aflăm împreună din acest mini-ghid - ADEVĂRAT sau FALS - despre unele din cele mai răspândite convingeri privind încălzirea: s-ar putea să apară nişte surprize majore!

 

Când creştem temperatura de pe termostat, casa se încălzeşte mai rapid - FALS.
Mulţi dintre noi sunt familiarizaţi cu situaţia revenirii acasă după o absenţă mai lungă pentru a găsi casa rece, ca urmare creştem temperatura pe termostat sperând să încălzim mai rapid casa. De fapt, sperăm degeaba, deoarece o temperatură mai mare nu va creşte viteza cu care este distribuită căldura. Este adevărat, cu cât setarea de temperatură este mai ridicată cu atât casa va fi mai caldă, dar timpul necesar va fi identic. Singurul mod de a accelera procesul de încălzire este îmbunătăţirea izolaţiei casei prin montarea de materiale izolatoare pentru acoperiş şi pereţi şi instalarea de ferestre izolatoare.

 

Simpla pornire a încălzirii în anumite momente ne asigură suficientă căldură pentru încălzirea locuinţei şi economiseşte energia - ADEVĂRAT.
Încălzirea locuinţei când nu suntem prezenţi este o risipă inutilă de energie. Pentru a avea o casă caldă şi o economie de energie sporită tot ce trebuie să facem este să setăm termostatul pentru pornirea încălzirii cu circa o oră înainte de a ajunge acasă. Ca urmare, recomandăm procurarea unei unităţi de control pentru termoreglare optimizând funcţionarea sistemului, cum ar fi termostatele de cameră programabile de la Ariston, ce vă permit să realizaţi confortul termic dorit reducând simultan consumul de energie şi emisiile de CO2.

 

O pompă de căldură este electrică, şi astfel este un sistem de încălzire mai scump - FALS.
O pompă de căldură foloseşte energia electrică pentru a ""transfera"" căldură in mediul exterior la interior. Este un proces foarte eficient: în medie, 1 kW de putere intrată corespunde unei ieşiri de putere de circa 3,5 kW. Ca urmare este un produs foarte eficient şi eficace.

 

Panourile solare nu produc energie în zilele cu nori - FALS
Ne gândim să instalăm panouri solare dar ne este frică de faptul că acestea pot să nu producă deloc energie în zilele fără soare? Nicio problemă: sistemele noastre termice solare cu circulaţie forţată asigură soluţia ideală pentru toate tipurile de climă, fiind utilizabile tot anul şi fiind uşor de integrat cu un sistem de încălzire casnic.