Scopri 5 facili trucchi per ridurre la dispersione di calore in casa tua e risparmiare così sul riscaldamento, senza però rinunciare al comfort!
Sfaturi & Recomandări

5 trucuri simple pentru a face economii la facturile de încălzire

By Ariston

Iarna, când încălzirea este activată, facturile de gaz şi electricitate par a fi scăpate de sub control. Totuşi, cu un minim de grijă şi câteva trucuri, reducerea disipării căldurii şi realizarea de economii pentru costurile de încălzire nu sunt chiar atât de dificile. Haideţi să aflăm cum cu Ariston, specialistul în încălzire, aducem confortul în fiecare cameră a casei şi să obţinem în acelaşi timp economii la facturi.

1. Reduceţi deschiderea de sub uşa exterioară.
Încercaţi asta: aplecaţi-vă şi priviţi spaţiul între uşa exterioară şi pardoseală: dacă vedeţi lumină de afară înseamnă că deschiderea este prea mare şi permite pătrunderea aerului rece în locuinţă, ducând astfel la risipirea căldurii. dacă este aşa, soluţia este destul de simplă: trebuie doar să strângeţi şuruburile balamalelor şi să reglaţi înălţimea uşii pentru reducerea descrierii.
Alternativ, dacă uşa nu permite acest fel de reglare, puteţi ataşa o bandă de aluminiu (cu aceleaşi dimensiuni ca deschiderea) la baza uşii.  

2. Eliminaţi tirajul prin dozele electrice.

Nu toată lumea ştie că dozele electrice ale casei sunt unul din principalele cauze ale tirajului. Acestea sunt conectate la goluri din perete ce asigură circularea aerului între diferitele camere din casă. Pentru eliminarea acestei probleme îndepărtaţi placa frontală de pe doză şi umpleţi spaţiile goale cu un material izolator.

3. Folosiţi termostate programabile.
Termostatele programabile pot asigura economii considerabile. Prin setarea termostatului la circa 15 grade pentru cel puţin 8 ore pe zi (noaptea sau când nu suntem acasă) putem optimiza funcţionarea sistemului de încălzire reducând semnificativ costurile de încălzire. Modelele Wi-Fi din ultima generaţie cum ar fi CUBE S NET de la Ariston folosesc internetul pentru a determina temperatura exterioară pentru reglarea mai eficientă a încălzirii casnice.

4. Blocaţi uşile şi ferestrele cu canat dublu.
Trebuie să ţinem mereu minte să blocăm uşile şi ferestrele cu canat dublu folosind bolţurile prevăzute: închiderea acestora cu cheia nu este suficientă. Aceasta pentru că, atunci când nu sunt blocate inferior (şi în cazul uşilor şi superior) şi afară este vânt, acestea pot permite pătrunderea aerului rece din exterior, reducând astfel eficienţa sistemului de încălzire. .

5. Lăsaţi soarele să intre în casă.
Poate suna improbabil, dar lumina solară vă poate ajuta să încălziţi casa chiar şi în lunile cele mai reci, aşa că de ce să nu profitaţi în timpul zile, menţinem obloanele deschise şi jaluzelele ridicate, în special pentru camerele orientate spre sud. Astfel pătrunde în casă cât mai mult din căldura naturală şi se permite setarea sistemului de încălzire la o temperatură mai mică. Un alt sfat: pentru maximizarea economiei de energie trebuie tăiate orice crengi de copac sau arbuşti care blochează traseul luminii spre ferestre.

Menţinerea încălzirii sub control într-un mod eficient este acum mai uşoară ca niciodată: descoperiţi potenţialul complet al Ariston NET, sistemul inovator care vă permite să verificaţi setările centralei şi să programaţi reglajele de temperatură prin telefon sau PC.