Descoperiţi beneficiile unei băi calde
Locuință

Descoperiţi beneficiile unei băi calde

By Ariston

Descoperiţi beneficiile unei băi calde. Toţi ştim cât de plăcut este să te poţi relaxa cu o baie fierbinte. Dar puţini ştiu că acest lux personal poate fi important pentru sănătate.

Împreună cu Ariston, specialistul prin excelenţă în apă caldă, haideţi să descoperim câteva sfaturi care vă pot fi de folos la următoarea baie!

1. Ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.

Scufundarea în apă caldă până la gât este un mod excelent de îngrijire a vaselor de sânge. Apa exercită o presiune asupra corpului şi creşte ritmul cardiac, exact ca în cazul unor exerciţii fizice uşoare. Ca urmare, este bine să ne relaxăm cu una sau două băi fierbinţi pe săptămână: inimile noastre vor avea de câştigat. Iar dacă ne facem griji cu privire la creşterea consumului, nicio problemă: cu noul încălzitor de apă cu pompă de căldură NUOS EVO A+ de la Ariston putem economi până la 70% din costul energiei comparativ cu soluţiile tradiţionale.

2. Vindecă migrenele.

Efectele benefice ale unei băi calde asupra vaselor de sânge se văd nu doar la nivelul inimii ci şi la cel al capului. Majoritatea migrenelor sunt produse de contractarea vaselor de sânge iar acţiunea apei calde poate contribui la reducerea presiunii şi calmarea migrenelor.

3. Ne ajută să fim în formă.

Un studiu publicat în New England Journal of Medicine în 2008 a arătat că un număr de persoane ce sufereau de diabet tip 2 au reuşit să îşi reducă nivelul de glucoză prin folosirea periodică a băilor cu hidromasaj. Studiul a mai arătat şi că o baie fierbinte de 20 - 30 de minute în fiecare zi pentru şase zile ne poate ajuta să pierdem până la 2 kg pe lună.

4. Reduce tensiunea.

Conform unui studiu realizat în 2008 de National Aquatics and Sports Medicine Institute la Washington State University, o baie fierbinte poate ajuta la scăderea tensiunii. Dar, dacă avem probleme cardiace, este recomandat să consultăm doctorul înainte de a face băi fierbinţi, pentru a evita creşterea excesivă a ritmului cardiac. Este de asemenea util să ţineţi minte că cele mai noi încălzitoare de apă, cum este Lydos Hybrid de la Ariston, uşurează reglarea temperaturii apei calde.

5. Ne ajută să dormim mai bine.

Atunci când ne scufundăm în apa fierbinte, creşterea bruscă a temperaturii corpului ajută la relaxarea muşchilor, aducând beneficii considerabile nu doar la nivel fizic ci şi mental. Acest lucru este ideal la finalul unei zile lungi şi obositoare, pentru a adormi fără efort. Ţineţi minte un singur sfat: limitaţi timpul în baia fierbinte la 20 de minute (şi aveţi grijă să nu adormiţi în cadă)!

6.Reduce simptomele de tuse şi răceală.

Aburul de la baia fierbinte poate ajuta la dizolvarea mucoasei colectate în gât şi astfel reduce crizele de tuse.  O baie fierbinte rapidă de 10 la 15 minute ne poate ajuta şi la recâştigarea energiei şi combaterea simptomelor de răceală mai rapid.

Singurul lucru pe care îl mai avem de făcut este o baie fierbinte: faceţi clic aici pentru a alege încălzitorul de apă  potrivit pentru dumneavoastră.